Molen de korenaar dateert uit 1857, de molen is een ronde-stenen stellingmolen, en opa Verbruggen exploiteerde deze vanaf 1935.

Trots zijn wij op mijn vader, Willem Verbruggen die deze molen heeft overgenomen van zijn vader en hem volledig heeft gerestaureerd, zodat deze behoort tot een van de molens in Nederland die er als “op en top” bijstaat en elke dag weer straalt!!

Ook terecht verdient heeft hij in 1989 de monumentenprijs gekregen!
De monumentenprijs werd toegekend omdat deze molen in uitstekende staat van onderhoud verkeerde en voldeed aan de voorwaarden en criteria die de jury meende te moeten stellen.
Destijds draaide de molen minimaal 4 maal per week enorme hoeveelheden meelproducties.
Tot op heden voldoet deze molen nog steeds aan bovenstaande criteria.
De heer Willem Verbruggen is er dankzij zijn grote betrokkenheid en inzet in geslaagd de molen onder vaak moeilijke omstandigheden in stand te houden en op verantwoorde wijze te exploiteren.

Deze molen is tot eind jaren ’90 ten dienste geweest voor vele bakkers in de omgeving met het malen van diverse meelsoorten.

Voor plaatselijke bakkers wordt nog regelmatig meel gemalen echter zodra de wind dat toelaat.
De Molen is volledig in tact. Om de molen in de huidige staat te houden zijn twee vrijwillige molenaars, Victor en Anja, wekelijks actief om de molen draaiende te houden. Mocht de wind het toelaten zullen de wieken eens in de veertien dagen op zondag ook draaiende zijn. Een rondleiding in de molen behoort ten allen tijde tot de mogelijkheden. Verder is de molen nu ingericht als wijnproeflokaal zie rubriek “over il Mulino”.

Interesse: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-22573107

Openingstijden molen: zie rubriek openingstijden!

il Mulino | de molen
il Mulino